1 Plassering
2 Bruk 5GHz-nettverket
3 Gammelt utstyr?
4 Bruk kabel der du kan

Plassering

Trådløse nettverk er svært sensitiv, og små forstyrrelser kan ha stor betydning for god tilkobling du får. Den trådløse fibersentralen/modemet bør plasseres på en plass der det ikke er noen hindringer i veien, og hvor det er kortest mulig avstand til deg og enheten du skal benytte.


Elektroniske apparater som TV-er, LED-lys og varmekabler er bare noen av mange ting som kan bidra til å svekke WiFi-signalet.

Bruk 5GHz-nettverket

Nyere fibersentraler/modemer benytter dual-band teknologi noe som betyr at enheten har 2 trådløse nettverk.


2,4GHz-nettverket har bedre rekkevidde, men gir generelt lavere hastigheter. Apparater som robotstøvsugere, varmepumper eller kjøleskap støtter ofte kun 2,4GHz-nettverk.


5GHz-nettverket har kortere rekkevidde, men gir mye høyere hastigheter. Hvis du har en datamaskin, TV eller et annet apparat som kan være tjent med høyhastighets internettforbindelse så bør du alltid koble til 5GHz-nettverket.


Dersom du ser et nettverksnavn som slutter på "5G" eller "5GHz" bør du alltid koble til dette nettverket der det er mulig.

Gammelt utstyr?

Gamle datamaskiner og mobile enheter mangler støtte for nyere teknologi, noe som kan påvirke ditt trådløse nettverk negativt.


Det trådløse nettverket vil aldri være raskere enn det svakeste leddet, noe som betyr at et gammelt nettbrett kan redusere hastigheten til alle andre tilkoblede enheter. Det samme kan skje med enheter som befinner seg på et sted med dårlig WiFi-dekning, som for eksempel en mobiltelefon som ligger til lading i et annet rom.

Bruk kabel der du kan

Kablet nettverk gir den beste stabiliteten og hastigheten. Dersom du har stasjonære apparater som datamaskin, TV, mediaspiller eller lignende så bør du koble disse til med en kablet tilkobling.


Dette vil gi bedre kapasitet til dine mobile enheter.