Oppgraderer bredbåndsnettet i Sentrum

Publisert av Hammerfest Energi

05.10.23, kl 09:00

Denne uken ble vi kontaktet av en bekymret kunde fordi kunden hadde blitt informert av en tredjepart om at Hammerfest Energi skulle legge ned bredbåndsnettet sitt i Hammerfest sentrum. La oss være helt tydelige:


Dette er rett og slett ikke sant.


Aktiviteten som pågår i Hammerfest sentrum gjøres i forbindelse med fiberutbygging. Dette er en oppgradering av vårt eksisterende bredbåndsnett som vil gi våre kunder i området tilgang til å få levert høyere hastigheter på en stabil forbindelse.

I 2008 overtok Hammerfest Energi ansvaret for bredbåndsnettet som Fikas AS hadde bygget ut, og siden har vi driftet og gjennomført flere oppgraderinger i bredbåndsnettet i sentrum. I dag har teknologien kommet såpass langt at det er modent for en ny oppgradering, men denne gangen innebærer det også at vi må fornye hele infrastrukturen vår i tillegg. Kablene som har lever Hybrid-Fiber skal byttes til fiberkabler, skapene skal ha nye kontaktpunkter, og serverne våre erstattes med nytt utstyr som gir bedre hastighet og stabilitet.

Hoppet fra Hybrid-Fiber til fiberoptisk internett er enormt, og krever masse arbeid både for å planlegge samt gjennomføre. Mye av denne jobben har vi allerede gjort, men det er fremdeles et stykke igjen før vi kan skryte over at vi kan levere fiber til alle i Hammerfest.

Til kundenes fordel

"Fordelene av denne utbyggingen kommer våre kunder til gode, som vil få lynraskt internett på en stabil forbindelse som blir levert av en lokal leverandør: Hammerfest Energi. " sier Cato Skjellaug, Daglig Leder i Hammerfest Energi Bredbånd AS.Har du ikke bestilt fiber enda? Send oss gjerne din bestilling!