Utbygging av trådløst bredbånd i Repparfjorddalen

Publisert av Hammerfest Energi

16.12.22, kl 14:43

Hammerfest Energi hadde tidligere i år en påmeldingskampanje for utbygging av Trådløst Bredbånd i området Skaidi og Repparfjorddalen. Responsen på kampanjen var svært god, og det ble i juni besluttet å iverksette utbyggingen i de planlagte områdene. Vi startet prosessen med bestilling av utstyr, søknader for lisenser på radiolinjer, losji i Telenor sine master samt innhente godkjenning fra myndigheter og kommunen for utbyggingen.


Det har tatt tid, men vi har nå fått på plass alle avtaler og godkjenninger som kreves for å starte utbyggingen. Vi har satt opp en ny mast ved Statnett sitt anlegg på Skaidi, og vil sette opp radiolinjer mellom fjelltoppene rett over nyttår. Etter planen vil vi være klare for å gjøre de første kundeinstallasjonene allerede i slutten av januar, med mål om at alle som har bestilt skal ha fått installasjon før påsken (31.03.2023). Vi vil sende ut melding til kundene som har bestilt noen uker før oppstart med mulighet for å booke time for installasjon.


Dessverre gjelder ikke dette kundene som skal få signal fra planlagt radiomast ved slalåmbakken på Skaidi ettersom vi enda venter på de nødvendige godkjenningene som kreves for å få satt opp mast der. Her krever det diverse dispensasjoner, og vi regner med å være klare til å sette av masten i løpet av våren. Kundeinstallasjonene vil da kunne starte opp tidlig sommer 2023.


Har du ikke bestilt bredbånd til din hytte enda? Bestill på vår nettside:


www.hammerfestenergi.no/tradlost-bredband